Tarte cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 17 Apr 2014 | 19180 vizualizari

 

Imi plac tartele, fie ca sunt dulci, fie sarate. Dar cel mai mult si mai mult imi plac cele cu ciocolata, doar e preferata mea! Nu stiu daca va mai aduceti aminte de framantarile mele legate de prepararea tartelor, incercam sa evit folosirea gelatinei, dar imi era teama ca nu se intareste crema de ciocolata suficient...Pana la urma cu ajutorul vostru am rezolvat dilema si tartele au iesit dementiale! :X Ciocolata dulce si cremoasa, aluatul fraged, capsuni alaturi, un deliciu! Asa ca, va multumesc, dragilor si va poftesc la o felie virtuala de tarta cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta:
  • 200 g faina alba
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • Pt crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata Milka
  • 200 g smantana
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pt decor:
  • capsuni
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ciocolata:

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului.

Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana aluatul seamana cu niste fulgi.

Intr-un bol am amestecat cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le-am adaugat in vasul robotului si am mixat pana am obtinut un aluat compact.

Pe o planseta am presarat faina, am intins usor aluatul si i-am dat forma unui disc.

L-am impachetat in folie de plastic si l-am lasat in frigider cateva ore. E bine sa-l lasati la rece pentru a iesi cat mai fraged. 

Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in patru. Am presarat faina pe planseta si am intins pe rand fiecare bucata de aluat, sub forma de discuri, dupa care le-am pus in forme.

Am pregatit crema de ciocolata:

Smantana am pus-o intr-un vas pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucati mici. Am oprit focul inainte ca smantana sa ajunga la punctul de fierbere. Am amestecat pana s-a topit toata ciocolata.

Am adaugat galbenusul de ou si am omogenizat crema. 

Am turnat crema de ciocolata in formele de tarta si le-am pus la cuptor, cam 25 minute. 

Dupa ce am scos tartele din cuptor, le-am lasat la racit peste noapte, dupa care le-am decorat, unele cu fulgi de migdale, altele cu felii de capsuni.

Am imbracat cateva capsuni in ciocolata pentru decor, dar...au disparut inainte de vreme. Cineva, nu spun cine, le-a subtilizat...:)) 

 

 

TIPS-URI

1

tartele pot fi coapte inainte de a fi umplute, in cazul acesta le puneti cam 15 minute in cuptor si dupa ce le umpleti cu crema le mai lasati inca 10 minute maxim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Raluca57 1

24.04.2015, 08:53

Am făcut aceasta minunăție, cu gust demențial!!! Umplutura mi-a ajuns pentru o forma de diametru 15-16cm, iar pt crusta am folosit doar jumătate din aluat. Este f consistenta, o nebunie!!!! Daca aveți forme medii, ca in poze, va sfătuiesc sa le folosiți. O prăjitură excepțională!!!!!!!!!!!

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 16:29

cat de bine arata!

Panacris 1

17.11.2019, 15:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata